Smart Bins växer och vi är väldigt glada över att välkomna vår nya kollega och CTO, Mårten Tojit. Mårten kommer med värdefull erfarenhet från Office Recycling där han axlat rollen som Anläggningschef och har dessförinnan arbetat inom diverse olika myndigheter.

För att närmare lära känna Mårten har vi ställt honom några frågor kring förväntningar, hållbarhet och fritidsintressen. Varmt välkommen till Smart Bins!

Vad ser du fram emot att göra i din roll på Smart Bins?
Jag ser fram emot att bygga en serviceorganisation som servar våra kunder och maskiner. Det kommer innebära allt ifrån leveranser och installationer till utbildning och service med kunden i första rum.

Vad innebär hållbarhet för dig?
För mig betyder hållbarhet utveckling för en säkrare framtid ur flera olika perspektiv; miljö, ekonomi, tidseffektivisering och personlig säkerhet. Det är en viktig balans att hitta.

Varför ska verksamheter använda sig av Smart Bins lösningar?
Det är enkelt att svara på! Precis som vi heter så är Smart Bins smarta innovativa lösningar för återvinning på arbetsplatser och i verksamheter.

Du har en ledig dag – vad hittar du på?
Jag närmar mig min 18e säsong på två hjul. Jag är en motorcyklist och kör gärna så många mil som möjligt så länge vädret tillåter. Annars är min fritid, som för många andra, att vara skolbarnspappa innebärande att skjutsa, hämta och vara med på barnens aktiviteter.

Vad har du gjort tidigare i ditt arbetsliv?
Största delen av mitt arbetsliv har jag arbetat inom olika myndigheter. Jag har arbetat en del med Sveriges säkerhetspolitik på internationell operativ nivå. Jag har även varit systemförvaltare för sambandsterminaler, RAKEL, som används inom samtliga blåljusmyndigheter i Sverige. Där sysslade jag med implementering och utbildning av personal, samt service, utveckling och underhåll av terminalerna för Stockholm norr.