2022 lider mot sitt slut och snart tar vi klivet in i ett spännande 2023. Smart Bins har under året upplevt stora framgångar och genomgått en och annan förändring. I denna årsresumé kan du läsa om många av årets höjdpunkter. Häng med!

Oron över covid-19 avtog och successivt såg vi hur företag återgick till ett nytt ”normalt” läge. Vi märkte av att anställda kallades tillbaka till kontoren, ett skifte vi på Smart Bins väntat på och sett fram emot.

Smart Bins rekryterade ny CEO under våren och i juni välkomnades Jamal Hashimi till rollen. Här kan du läsa en kort intervju med Jamal.

Dedikerat fokus har givits åt att bygga struktur för Smart Bins kommande expansion. Jamal är övertygad om att försäljningen på riktigt kommer ta fart under 2023. Det ser vi fram emot!

Under hösten besökte Jamal Smart Bins leverantörer i Sverige och ute i Europa. Vår leverantör av kompostmaskinen finns i Skåne, avfallskomprimatorn Superlizzy i Italien och Bin-e i Polen. Syftet med besöken var att få en djupare inblick och bättre förståelse för produktionen, vidareutveckling av såväl produkterna samt vårt samarbete och såklart att stärka relationen mellan Smart Bins och leverantör.

Avtal och samarbeten med våra återförsäljare har setts över och vi har under året haft många produktiva diskussioner som mynnat ut i en tydlig plan och tydliga målsättningar. Vi har nu viktiga komponenter på plats som skapar förutsättningar för blomstrande samarbeten under nästa år.

Nyhet! Inom kort tar vi in en stor kompostmaskin med kapaciteten att hantera 35 kilo matavfall som ska testas ute på vår återvinningsanläggning . Vi kommer att genomföra olika tester på maskinen och lära känna funktionaliteterna bättre med förhoppningen att kunna erbjuda produkten under 2023. Stay tuned!

Många nya kunder har anskaffats under 2022 och vi är stolta över de samarbeten vi inlett – många med erkända varumärken. Kolla in listan här nedan!

 • DNB tog nästa kliv i sitt hållbarhetsarbete genom att installera avfallskomprimatorer och kompostmaskiner på sitt huvudkontor i Stockholm
 • Ericsson valde att fortsätta efter pilot med installation av 9 kompostmaskiner
 • Kindred köpte 2 kompostmaskiner
 • Telia har kommit igång med 2 kompostmaskiner
 • M3 Bygg har valt kompostmaskinen för återvinning av matavfall
 • Telge Energi som har ett otroligt stort nätverk valde kompostmaskinen
 • Co_Made_Sthlm valde att köpa kompostmaskinen
 • Academic Work köpte 5 kompostmaskiner och är även intresserade av att implementera vår avfallskomprimator under 2023
 • MAX Hamburgerrestauranger testade vår avfallskomprimator på två restauranger under hösten och vi ser fram emot fortsatt dialog. Den här piloten ledde oss även till…
 • … Bröd & Salt som just nu testar 2 avfallskomprimatorer och 2 kompostmaskiner på två av sina restauranger i Stockholm.
 • IBM blev i år vår första kund att hyra kompostmaskinen på nytt i 24 månader. I samband med de förnyade hyresavtalen beställde de även 2 kompostmaskiner till

Och så har vi några varumärken som ännu inte kan nämnas vid namn, men en liten ledtråd – piloter genomförs i detta nu med ett gigantiskt greentech-bolag och en utav Sveriges största livsmedelskedjor. Vi ser med spänning fram emot resultatet!

Under hösten har ni kunnat se oss på ett par mässor. Miljöstrategidagarna på Hotell Globen var en givande dag med flera hundra medverkande besökare såväl på plats som digitalt. Vi besökte även Ericssonmässan i Linköping med över 2000 personer närvarande. Nästa år tar vi plats på Nordic Sustainability Expo tillsammans med vårt systerbolag Office Recycling. Här kan du läsa lite mer om vårt deltagande.

Rekrytering är igång och vi söker just nu säljare! Målet är att bygga på teamet med kollegor under Q1. Är du eller någon du känner på jakt efter nya utmaningar på ett växande bolag inom greentech? Hör av er till vår CEO Jamal Hashimi på jamal@smartbins.se.

Vi vill passa på att tacka alla kunder, partners, leverantörer och kollegor för ett fantastiskt 2022 och önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. På återseende 2023!

/Vännerna på Smart Bins