Så fungerar våra lösningar på restaurang K-märkt

I anslutning till K-märkts restaurang på Epicenter i Stockholm utgör Smart Bins kompostmaskin och avfallskomprimator en snygg och effektiv del av avfallshanteringen för besökarna. Lösningarna tar tillsammans hand om både matavfall och pappersartiklar som genereras från restaurangens gäster och skapar en cirkulär och modern lösning.

Vid vårt senaste besök i restaurangen passade vi på att ställa några frågor om lösningarna till Naima Agnaou, Driftchef på K-Märkt Epicenter.

Vad tycker du om Smart Bins lösningar?

Jag tycker det är jättebra att Smart Bins lösningar finns hos oss. Det är dessutom en kul grej att matavfallet blir till kompostjord! Innan pandemin vägde vi allt matavfall som insats för att minska svinnet.

Och vad säger besökarna?

De är i regel nyfikna och ställer ofta frågor, både om hur produkterna fungerar och vad som händer med avfallet. Produkterna drar uppmärksamhet till sig vilket är positivt. Jag tror att det kan leda till att fler väljer att sortera sitt skräp.

Hur tycker du att återvinningen fungerar på K-Märkt?

Bra, vi är duktiga på att sortera! Utöver det material och matavfall som avfallskomprimatorn och kompostmaskinen nu tar hand om, är vi till exempel noga med att separera plastkorkar från tetraförpackningar, kapsyler från glasflaskor och så vidare. Allt sorterat material slängs sedan i K-Märkts miljörum.

Kompostmaskinen tar hand om matavfallet hos BNP Paribas
Tydligare och enklare återvinning för Epicenters medlemmar
Vill ni också synas här?

Vi är stolta över våra kunder och är inte blyga för att skryta om deras miljöinsatser. Skicka in en förfrågan så tittar vi tillsammans på hur vi kan hjälpa er bidra till ett cirkulärt samhälle.