Kompostmaskinen främjar Magnolia Bostads cirkulära arbete

Magnolia Bostad utvecklar och förvaltar hyresrätter, bostadsrätter, samhällsfastigheter och hotell och har närvaro i hela Sverige. Ett gediget hållbarhetstänk genomsyrar såväl organisation som affär och finns med i allt Magnolia gör. Vi på Smart Bins är därför stolta över att Stockholmskontoret fått upp ögonen för vår kompostmaskin som idag tar hand om det matavfall som uppstår bland medarbetarna. Här berättar Alexandra Skeppström, Office Manager, om deras syn på avfallshantering och hur kompostmaskinen bidrar till ökad cirkuläritet i verksamheten.

”Avfallshanteringen ser vi som en viktig del i vårt arbete med miljö och klimat. För de som bor och vistas i våra fastigheter vi utvecklar, strävar vi efter att möjliggöra en smart avfallshantering. I vår produktion strävar vi efter att öka andelen återbruk och omvandla förbrukat material till cirkulärt material i ett nytt projekt.

På Magnolia ser vi alltid efter fler sätt att utveckla vår avfallshantering och bevakar smarta lösningar för avfallshantering och sortering. När vi för några år sedan först tog upp ämnet om matavfall så hittade vi ingen smidig lösning som passade oss. Vi pratade med vår fastighetsförvaltare i omgångar om det fanns hantering för matavfall i huset men det visade sig inte finnas. Vi blev därför väldigt glada när vi sprang på Smart Bins och deras kompostmaskin, och är stolta över att ha deras kompost på vårt kontor i Stockholm – det är en perfekt lösning!

Vår återvinningsstation står i vår interna matsal och kollegorna var väldigt nyfikna på kompostmaskinen när vi först skaffade den. Idag tycker medarbetarna att det är ett väldigt smidigt och snabbt sätt att slänga sina rester, det har blivit en vana. Vi tar hand om stationen tillsammans och ser den som vår ’mattant’.”

Tydligare och enklare återvinning för Epicenters medlemmar
Vill ni också synas här?

Vi är stolta över våra kunder och är inte blyga för att skryta om deras miljöinsatser. Skicka in en förfrågan så tittar vi tillsammans på hur vi kan hjälpa er bidra till ett cirkulärt samhälle.